telefoon.png  010 - 227 14 02

Relatietherapie Rotterdam Capelle Rijnmond

 
 
 

Relatietherapie

Mijn ervaring is dat de meeste mensen een drempel ervaren om in relatietherapie te gaan. Relatieproblemen los je tenslotte in eerste instantie onderling op en niet zo snel met de hulp van een buitenstaander. Wanneer je er echter samen niet meer uitkomt kan de hulp van een onafhankelijke derde heel zinvol zijn. Over het algemeen is relatietherapie een vrij kortdurend traject, na een aantal sessies kan er al veel helder worden.

Hieronder beschrijf ik een aantal hulpvragen waar mensen voor in relatietherapie komen. Uiteraard is het mogelijk dat jullie hulpvraag hier niet bij staat, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Onderwerpen kunnen zijn:

Werkwijze

Tijdens de sessies kijk ik in eerste instantie naar jullie interactie: wat gebeurt er tussen jullie en hoe gaan jullie met elkaar om. Daarbij spelen non-verbale signalen een belangrijke rol. In de relatietherapie is er dus veel aandacht voor de manier waarop jullie communiceren.

We richten ons op de vaak destructieve patronen en gewoontes die in jullie relatie ontstaan zijn, zodat jullie deze kunnen herkennen en doorbreken. 
Wanneer de vertrouwde patronen stoppen, ontstaan er ruimte en aandacht voor jullie persoonlijke gevoelens en ervaringen. Op deze manier kan er een gesprek op gang komen waarin jullie beter naar elkaar luisteren en elkaar gaan begrijpen.Door deze zaken in een veilige setting, in het bijzijn van een therapeut te onderzoeken en uit te spreken kan er (weer) een gevoel van verbondenheid ontstaan.Naast de sessies in de praktijk geef ik jullie opdrachten voor thuis mee, die erop gericht zijn nieuwe inzichten te verkrijgen en jullie contact te verbeteren.

Mochten jullie het gevoel hebben dat deze werkwijze jullie weer op weg kan helpen, maak dan een afspraak voor een eerste gesprek. Hierin bespreken we jullie hulpvraag en daar geef ik mijn visie en advies over. Daarna kunnen jullie besluiten om vervolgafspraken te maken.

Kijk ook eens op mijn andere website www.relatietherapeutrotterdam.nl

 

Praktijk voor Gestalttherapie Kim Boersema

Praktijkadres Rotterdam
A - Kleiweg 206b
      3051 SL Rotterdam

Praktijkadres Capelle a/d IJssel
A - Filosofentuin 58
      2908 XB Capelle a/d IJssel

T -  010 227 14 02
E -  [email protected]

      Algemene Voorwaarden
      Privacy Disclaimer

 
Dit is een website van Fly Webservices || Beheerder.